Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 9, част 3



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 9, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1921

Дъщерята на Ники Кънчев помага в направата на шоколадов мус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 9, сезон 7

Излъчен на 02.02.2017 от 20:00 часа

Готви Ники Кънчев

Трета част

Тази седмица в голямото готвене и още по-голямото ядене се забъркват момчето, което удари шестицата с шестата по красота – Стефан Манов, познат като Тачо на Жени Калканджиева; момичето, което с глас си спечели слава – Деси Слава; съпругата на журналиста Димитър Цонев – Мариана Цонева; тялото на попфолка – дългокраката и дългокоса Лияна и единственият участник в Big Brother, който никога не е предлаган за изгонване – Ники Кънчев. А и тази седмица, разбира се, всичко ще ври и кипи под погледа на най-врелия и кипелия – Шеф Иван Манчев.

След като отговаряхме на въпроси от Стани богат, готвихме маринована сьомга по японски и ядохме на корем вкусни и изящни храни, послушахме медения глас на Деси Слава, която отново разкраси вечерята с песен, идва време и за десерта, който е още една изненада за вечерта. Разбираме, че той е приготвен от дъщеричката на Ники Кънчев - Мари София. Фактът, че детенцето се е постарало да зарадва гостите, трогва всички на трапезата. Заедно с кремчето идва и последният бърз въпрос в стил Стани богат: "Какво прави изобразеният на всички папски пръстени Свети Петър? а) сее жито б) лови риба в) кръщава младенец г) проповядва божието слово. Отговорът ще видите във видеото, както и ще разберете как всеки от гостите прекара вечерта и какви оценки получи Ники Кънчев за професионалната вечеря, която направи.

А ето и с какви храни Ники Кънчев посрещна гостите в Черешката на тортата:

1. Домашни гризини вместо хляб.

2. Подобие на катък с цедено кисело мляко, майонеза, печени червени чушки и бяло саламурено сирене.

3. Млечна разядка с праз лук и зелени подправки.

4. Многокомпонентна салата с канапе от сотирани моркови, тиквички и чушки и същинска част от спанак и шарени свежи листа, подправени с кедрови ядки и дресинг. Отстрани се поднася прошуто, а за украса - ядлива червена роза.

5. Маринована сьомга в азиатски алкохол, глазирана с карамелен и соев сос и поднесена с гарнитура - артишок.

6. Трогателен десерт - мус със сметана, какао и бишкоти, украсен с физалис.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта