Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 5, част 2



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 5, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1963

Килата храни гости с лобстър и пои наред с текила.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 5

Излъчен на 27.01.2017 от 20:00 ч.

Втора част

Тази седмица зимния сезон със звездното надяждане откриват ТВ водещата Евелина Павлова, лицето на предаването "Елит" Надя Иванова, лекоатлетката Тереза Маринова, ексцентричният треньор Тити Папазов и тъмнокожият варненски рапър Явор Димитров Янакиев, известен като рапърът 100 Кила. На масата сядат педантична дама с чувство за хумур, жена с изискано небце, лактовегетарианка, мъж със силна чувствителност и един истински чревоугодник. Кой каква роля ще заеме, какво ще сготви и от какво ще бъде изненадан - гледайте в Черешката на тортата.

100 Кила посреща гостите си с директно претрупаната трапеза с ястия с морски дарове и луксозни продукти. За негова голяма изненада се оказва, че Тереза се е сетила да направи две храни, които ще зарадват всички, но рапърът ги няма на масата си - питка и баница. След ударния welcome drink  от текила за отскок, преминаваме към хапването на морски дарове с крачета, пипалца и черупки, в които обаче Тереза Маринова не открива очарование. Така се разжда и напрежението на масата, защото домакинът е видимо обиден от нежеланието на лекоатлетката да си хапне раче. Още по една текила прави чудеса.

Идва време и за подаръка, който е изненада в саксия, но не се полива и отглежда, а се яде. Остроумната идея на 100 Кила допада на всички, за разлика от идеята му да сервира спайс кейк с марихуана. Дали наистина има трева в сладкиша - така и не става абсолютно ясно, но пък кексчетата се харесват на компанията. А ето и какво си хапнаха черешковците:

1. Гуакамоле, поднесено в кора от лимон.

2. Тапенада с маслинова паста, каперси и аншоа.

3. Салата с аспержи, свежи листа, миди Сен Жак и лют сос.

4. Лобстър с четири вида гарнитура и невероятна визия.

5. Спайс кейк с портокалов сок и парченца сушени кайсии... а може би и още нещо...

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта