Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 4, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 4, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2409

Тити Папазов се учи да прави капама и бонбони с нахут.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 4

Излъчен на 26.01.2017 от 20:00 ч.

Първа част

Тази седмица зимния сезон със звездното надяждане откриват ТВ водещата Евелина Павлова, лицето на предаването "Елит" Надя Иванова, лекоатлетката Тереза Маринова, ексцентричният треньор Тити Папазов и тъмнокожият варненски рапър Явор Димитров Янакиев, известен като Рапърът 100 кила. На масата сядат педантична дама с чувство за хумур, жена с изискано небце, лактовегетарианка, мъж със силна чувствителност и един истински чревоугодник. Кой каква роля ще заеме, какво ще сготви и от какво ще бъде изненадан - гледайте в Черешката на тортата.

Тази вечер Тити Папазов посреща гости, което разбираме, че му се е случвало и друг път. За разлика от готвенето и пазаруването - две действия, които са рядкост в битието му и никак не му идват отръки. Още с появата си на пазара, той се обърква напълно какво му трябва, въпреки че има списък. Странните му въпроси изумяват дори продавачите, които се затрдудняват да дадат предложение. След известно лутане и малко недоразумения, списъкът е попълнен и се запътваме към кухнята.

Добре, че пред печката Тити разполага с помощник, защото виждаме, че дори и рязането на лук го затруднява. С прилична доза самоирония треньорът признава, че е готвил два пъти в живота си и то все в Черешката на тортата. Въпреки липсата на опит и дори базистни умения, Тити успява с помощ от другарче да спретне една достойна за гостите си вечеря. А ето и какво приготви за сервиране:

1. Картофена крем супа с ги и спанак.

2. За предястие - качамак с пръжки.

3. За основно - капама.

4. За десерт 1: - бонбони от нахут с бадеми и фъстъци.

5. За десерт 2: - карамелизирана тиква с орехи.

6. За десерт 3: - печени ябълки

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта