Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 18, част 1



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 18, част 1
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2891

Бизнесменът Петко Димитров готви меню с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 18, сезон 7

Излъчен на 15.02.2017

Готви бизнесменът Петко Димитров

Първа част

Тази седмица поверяваме финала на Черешката в ръцете на една истинска фолкфурия на име Мария, позната още като Мара Отварачката; момичето, от което очакваме вдигане на температурите и падане на големия джакпот - Гери Малкоданска; властелинът на нощния живот - бизмесменът Петко Димитров; шампионът по кикбокс и фитнесгуру Мартин Гаджев и най-честният, най-скандален и най-комерсиален млад поет - Илиян Любомиров. А последната инстанция в последната седмица отново ще бъде шеф Иван Манчев.

Днес сме на гости на Петко Димитров и съпругата му Яна, а двойката отказва да посреща хора у дома си, защото в бързината са успели да си направят три дечица и място за гости нямат. Още с появата си за вечерта бизнесменът е убеден, че ще стане победител за седмицата, а когато влиза в супермаркета, за да напазарува, започва по списъка на жена си, която му е поръчала мокри кърпи, памперси и омекотители за малчуганите. Семейният шопинг се съчетава с черешковия, а после виждаме и мястото, където ще се събере компанията тази вечер. Гостите ги очаква луксозен и уютен ресторант с декори в бяло и лилаво. Но - по-важното е какво се случва в кухнята. Там съпругата Яна вече е запретнала ръкави в очакване да получи памперсите и продуктите за готвне и да върти тигана рамо до рамо с Петко.

Двойката се оказва съвкупност от сродни души не само в танците и отглеждането на децата, но и в кухнята. Шеги, закачки, добро настроение и интензивен труд над печката са в основата на многостепенното рибно меню, което бизмесменът планира да сервира на черешковците и на съпругата си, която по негова покана също ще присъства на вечерята. А ето и какво наготви многодетното семейство:

1. Салата от два вида киноа - бяла и тъмна със скариди, авокадо, сушени домати и дресинг от зехтин и лимонов сок.

2. Любимият ордьовър на Яна - предястие от рачешки опашки върху легло от авокадо и портокали.

3. Сьомга терияки с домашен терияки сос от мирин, саке, соев сос, захар и джинджифил, поднесена върху канапе от зеленчуци.

4. Необикновен крем-карамел с парчета печена тиква.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта