Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 16, част 3



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 16, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1601

Мара Отварачката води гости на чалготека.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 16, сезон 7

Излъчен на 13.02.2017

Готви фолкпевицата Мария

Трета част

Тази седмица поверяваме финала на Черешката в ръцете на една истинска фолкфурия на име Мария, позната още като Мара Отварачката; момичето, от което очакваме вдигане на температурите и падане на големия джакпот - Гери Малкоданска; властелинът на нощния живот - бизмесменът Петко Димитров; шампионът по кикбокс и фитнесгуру Мартин Гаджев и най-честният, най-скандален и най-комерсиален млад поет - Илиян Любомиров. А последната инстанция в последната седмица отново ще бъде шеф Иван Манчев.

След омитането на цветния десерт, който леко притесни гостите със съдържанието на сладкарска боя и малкия си размер, компанията се надигна да преживее особена нощ в столична дискотека, където домакинята Мария имаше участие на връх рождения си ден. Тя успя да накара черешковците да се почувстват специални на нейния празник и макар мястото да не беше по навиците на всички, нямаше недоволни. Какви оценки ще дадат на Мара нейните гости и какви косури ще намерят в домакинството на фолкдивата - гледайте в третата част от епизода. 

А ето и какво сготви Мара по пътя към победата:

1. Киноа с гъби, аспержи, тиквички и романеско.

2.Татаки с печено филе от риба тон и водорасли.

3. Агнешко филе със сос Жу, печени червени чушки, аншоа и пюре от патладжани.

4. Печен лаврак с коричка от пюриран праз лук с мисо паста, поднесен с гарнитура от печени розички карфиол с масло върху пюре от бланширани зелени подправки.

5. Десерт на шеф Петър Николов - Маскарпое мус с кафе в коричка от оцветено кондензирано мляко, поднесен в компанията на сладки френски макарони с лимонов крем.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта