Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 9, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 9, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1825

Актрисата Станислава Николова пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със Станислава Николова

Излъчен на 07.06.2019

Първа част

Тази седмица Черешката ще е по-музикална и от тенджера с капак под налягане. А в залагането на скритата бомба ще се включат: рапърът с най-много мерки и теглилки в името - Явор Янакиев - 100 кила; неопитомената поп дива Неделяна Христова; младият талант, за който се борят и оперта, и литературата, и социалните мрежи - Мила Михова; вечното момче на Deep Zone Project - Диян Савов, по-известен като DJ Дидо и актрисата, която знае и трите имена на Господин X и морето - Станислава Николова. А симфонията в кухнята ще дирижира шеф Иван Манчев.

Домакинята Стаси ще посрещне компанията в дома на приятел, защото е по-просторно. Но преди да се залови с готвенето, трябва да напазарува. От плод-зеленчука купува български продукти за типични родни ястия - домати, краставици, чушки, червен и бял лук, копър и магданоз, люти чушлета и картофи. Отделно скача до месарницата за свински вратни пържоли, пушен пипер и пипер меланж.

А с прибирането се захваща с мариноването на месата. Овкусява с подправки и зехтин (а то се слагало първо мазнината, после подправките) и реди в купа: рендосан лук, пържолка, рендосан лук, пак пържолка... и така докато завърши с лук. После всичко това се залива с бира и отива в хладилника. Следва премиерата на пукането на лютите чушлета, които ще се потопят в марината от зехтин, захар, копър и магданоз, много чесън и рендосан морков. Как Станислава си говори с храната докато готви и защо го прави - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта