Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 21, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 21, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2277

Марчела готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Мария Маркова

Излъчен на 25.06.2019

Втора част

Готви Марчела

Бойно, но неубедително започна домакинството на писателката и влогърка Марчела. Сред разкошните картини на родни художници и семейни портрети, виси със страшна сила и боксова круша, а хаосът при пазаруването обрисува един несъсредоточен домакин. Заявката за пълнени чушки мина добре пред шеф Манчев, докато не се появи заветната куркума в тях, а готвенето стартира вместо от десерта - от салатата. И сега за капак - правим втора.

Тук се появява и единсвената помощ в готвенето - мъжката сила, необходима за рендосването на кореноплодните, защото ще се забърква салата витамина с моркови, цвекло и ябълка. Но пък тя е шанс да се запознаем с бащата на писателката. А от съвместната им работа в кухнята разбираме "кое е най-важното при рязането на копър". Копърът, разбира се.

Следва завиване на ръкавите и начало на основното - пълнени чушки с ориз и кайма, като Мария си поставя за цел да надмине бабините успехи на всеки от гостите. Запържва морковите и лука и се появява друго екзистенциелано питане - кое е след това - оризът или каймата. Решението е взето, противоречи на шеф Манчев, но пък плънката се получава. А пълненето на чушките изисква тост. Отделно към тях се забърква и сос за поливане по желание - кисело мляко, копър, чесън и сол - елементарно, но завършено.

Десертът е катастрофа. Домакинята решава да направи тунквани ягоди, но на финала се виждат изстрадали ягоди, нацапани с шоколад. Къде е грешката и защо става така - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта