Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 19, част 3



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 19, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1616

Актьорът Зафир Раджаб посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 13, епизод 19

Излъчен на 21.06.2019

Трета част

Домакин Зафир Раджаб

Актьорът Зафир Раджаб се оказа кулинар с опит. За изненада на зрителите той наготви многостепенно меню с арабски акцент и представи рецепти от Изтока, непознати за българските традиции. Оправност, бързина и педантизъм съпътстваха готвенето му, затова крайният резултат бе повече от добър. Но в компанията все пак са Йоко и Лорина, които могат да намерят грешка и недостатък във всичко, или просто да си съчинят такъв, ако наистина липсва.

Последната вечеря за седмицата се очертава напоителна. Още в лимузината компанията се пръска с шампанско, а на трапезата продължава с градуса. Гостите са посрещнати със салата фатуш, разядка мутабел - паста от патладжани с тахан, чесън и кисело мляко и градинска салата, предвидена, ако вкусовете на арабския свят не допадан на някого. Очарованието от храната гали ушите на домакина, а 7-годишната ракия с добавка от мурсалски чай се оказва комплимент.

Следващото предястие е фати - варен ориз и арабски хляб се смесват с таханов сос с лимонов сок, билки и кисело мляко. Покриват се с пилешко и това принципно е сирийска ганитура за агнешко. Лорина има проблем с ориза. А Йоко - с основното, което се отделя от тематиката. Пилешкото бонфиле с бешамел и картофено пюре е решението на домакина да се пренесе от Сирия в България, за да представи и другите 50% от себе си. Също така предястията са тежки, затова според него основното трябва да е леко и профирно. Но не и според двете певици.

Десертът е яйчен крем с топинг от бити белтъци. Оказва се - не по придирчивия вкус на Лорина.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта