Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 16, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 16, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2340

Певицата Йоана готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 16, сезон 13

Излъчен на 18.06.2019

Втора част

Готви Йоана Захариева

В началото на готвенето Йоана набързо обтри свински ребра с домашната си марината и след като разкри рецептата за този вълшебен сос, бутна свинското да се сготви на бавен огън. И докато мръвката се пече, забърка и едно домашно фондю от три вида сирене, за да има къде да се топкат коматчета.

Ето затова домакинята се зае да направи и домашен хляб. Той е по рецепта на доктор Емилова и се замесва с равни части лимецово брашно и брашно от елда. После се оформя на малки питки, поръсва се със сусам и се пече. Във видеото можете да разберете точните съставки. Следва още една млечна разядка - с крема сирене, маскарпоне, червена чушка, чесън и поръска от пушен пипер. Шеф Манчев одобрява и тази рецепта.

Ще има две салати. Едната е от червени домати с босилек и френско козе сирене, овкусена с редукция от нар и зехтин, а другата - бурата с рукола, бейби спанак, пъдпъдъчи яйца и запчени на сух тиган кедрови ядки. Йоана слага бейби картофи да се сварят, а малко преди пристигането на гостите, ще ги сотира на тиган с масло, добавяйки пресен чесън и копър.

За десерт ще има торта, и то любимата на синовете на домакинята. Върху готов сладкарски блат се редят резени банан и се заливат със смес от шоколад и сметана. А когато всичко стегне, се укасява с филирани бадеми. С тези ястия вечерята е приготвена.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта