Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 14, част 3



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 14, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1298

Доротея Толева посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 13, епизод 14

Излъчен на 14.06.2019

Трета част

Гости посреща Доротея Толева

Дори смая шеф Манчев с разбиранията си за иновативна, модерна и вкусна храна, както и с техники на готвене. Ястията, които направи за компанията бяха хем различни, хем с традиционни продукти. Домакинята заложи на много подправки и комбинации от вкусове, за да създаде усещане за различност и екстравагантност. Вмести се добре във времето и сега е готова да посрещне приятелите си.

Черешковците започват последната хранителна вечер с гуакамолре ала Джейми Оливър и зелена салата с листни зеленчуци, мината през тиган, в който чакат задушени гъби шийтаке с чесън. Следва тост, а към него идва и супата от батат, целина, моркови и земна ябълка, подправена с кориандър, къри и розмарин и поръсена с топинг от кокосови стърготини, кориандър, печени бадеми, лайм и соев сос. Доротея разказва за актьорската си кариера, снимките в Господин Х и морето и първата си роля, в която играе мъж с мустаци и печели награда за това.

Основното са домашни кюфтета от сьомга с девисил пресен лук, чесън, сух кориандър и соев сос. Към тях има няколко гарнитури, сред които пюре от карфиол, сладък грах и още глезорийки. За десерт има тирамису с добавка от сурови орехи и кора от лайм. А след него идва и изненадата - приятелка на Дори, рисуваща върху стъкло, е витрирала специални чаши за всеки от гостите. Домакинята пък е написала ода за прекараната седмица. Стихотворението - чуйте в тази част!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта