Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 11, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 11, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1588

Емануела Толева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 11, сезон 13

Излъчен на 11.06.2019

Втора част

Готви Емануела Толева

В начлото видяхме домакинята - стриктна и мотивирана да представя дома си, в който ще посрещне гостите и да пазарува - по списък, но с изисквания към всеки продукт и мястото, от което ще се вземе. След това се запознахме и с кухнята - причината поради която Емануела Толева иска да готви и сервира в дома си. Видяхме щастливата престилка, а след завръзването ѝ станахме свидетели на две бързи предястия. Едното - салата от домашно отгледани кълнове от леща с белени домати и селъри, а другото - паста за мазане от печени патладжани с нахут, джоджен и подправки.

Но сега готвенето тепърва започва. Следващото предястие е студена зелена супа от пюрирани заедно авокадо, краставица, пресен лук и чесън, мента, репички и люта чушка. Ще има и топло предястие - иновативно ризото от ечемик с калмари, в което се добавят сушени домати, масло, чесън, целина. А преди да бъде поднесено - в него влизат още яйца, пармезан и пак масло. Още една салата ще овенчае богатата трапеза. Емануела нарязва на ленти аспержи с белачка, пошира ги за по-малко от минута във вряла вода, после шокира в студена и смесва с бейби спанак, цикория и годжи бери. Отгоре поръсва със запечени на сух тиган лешници и приготвя дресинг, с който да залее салатата непосредствено преди гостите да дойдат.

Време е за основното. Пуешките филета се изтъняват и мариноват в специален сос с кленов сироп. После се увиват в ленти италианско прошуто (за Енджи, която не яде свинско, се сгушват в слайсове пуешка шунка) и се запичат на тиган. Към тях на фурна в тавичка под фолио се пече гарнитурата - смес от моркови, картофи, домати и скилидки чесън с подправки. Отделно се прави и сос, подобен на маринатата, но обогатен със сметана.

Десертът е приготвен от предната вечер и представлява вегнски сладкиш в чаша с основа от сушени плодове и ядки, ред от бананово пюре, крем от тофу с натурален шоколад и украса от сушени банани и филирани бадеми. С това готвенето приключва и идва време за хапване.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта