Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 4



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 37, част 4
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 3126

Оценките на Дани Спартак в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, епизод 37, сезон 12

Излъчен на 20.02.2019

Четвърта част

Домакин Дани Спартак

При домакинстовот си Дани Спартак реши да не приема ролята на победител в кулинарен формат и затова заложи на домашно прготвена и обичана от българите храна, в която вложи любовта към готвенето и познанията си, натрупани в Hell's Kitceh. Заради високите очаквания на гостите си, домакинът се постара да направи всичко много вкусно, но пък и близко до сърцата. След като сервира брускета с домашно маринован хайвер от пъстърва и поднесе салата от листни зеленчуци с парчета тарикатско изпечено цвекло и накъсана моцарела, Дани сподели шантаво рабиране за вкус. Това бе комбинацията от домашно направена шунка, поднесена с домашна туршия и стабилно количество горчица. Оказа се, че странните разбирания на домакина за комбинации отново са уцелили вярно попадение.

Сега гостите говорят за общия проект на Дани и Светла, чиито характери се съчетават в уникална трудова симбиоза. Двамата планират да отворят собствен ресторант, където качествена българска продукция да се впрегне в направата на стойностни народни ястия и да радва ценителите традиционалисти.

Основното - телешки джолан с кост и костен мозък, се сервира със зелечуков сос и отделно печени зеленчуци за гарнитура. Нина споделя, че телешкото на Дани бие вчерашното телешко на Светла по вкус, а останалите гости се възхищават на превъзходството му. За десерт пристига любимата комбинация на всички - шоколад с още шоколад, малко шоколадови бисквити, масло, сметана, сладолед и карамел. Това е семплият шоколадов тарт на Дани, който печели сърцата и завладява сетивата.

Домакинът обещава ходене на дискотека, което се приема радушно от компанията, но се оказва, че бащините задължения ще го спрат от купона. Вместо това пък Дани е приготвил уникален подарък за кулинари - кутия с най-важните съставки за готвача. Победителят от Hell's Kitchen си отглежда 3-годишният Пешо. Така е нарекъл квас, правена в продължение на три лета. Към бурканчето с нея върви и брашното за хранене на "Пешо", кутийка със сол, друга с домашно направено масло гхи и още една - със сминдух. Светла заявява, че с този наръч човек няма да остне гладен, където и по света да отиде.

Сега е време за оценки. Дали високите очаквания няма да надхвълят силното представяне на Дани Спартак - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта