Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 2
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 2626

Светлана Илиева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 36, сезон 12

Излъчен на 19.02.2019

Втора част

Готви Светлана Илиева

Светлето заяви, че иска да запознае приятелите си още повече с детето в себе си. Затова ще им сготви любимите си храни от детството, интерпретирани по модерен и красив начин. Домакинята обяснява, че не цели сложно готвене и величествени презентации, а вкусна храна, която разкрива личността ѝ. Затова заложи на комбинация от български, елементарни и иновативни рецепти. Замеси идеално тесто за домашен билков хляб. След това нави рулца от пилешки бутчета с подправки. Готвенето продължава, а Светла разказва как е започнала с кулинарния бизнес - като миячка на 15-годишена въразст.

Следващата стъпка в менюто е десертът. Точени кори за баница се намазват с масло и се поръсват с канела и захар. После се увиват върху метални тръбички и се изпичат, за да се превърнат в хрупкави фунийки. А те се пълнят с пюре от печена тиква и локум. Габи, която не харесва тиква и канела, получава рулца с течен шоколад.

Основното е окупирало фурната през последните 17 часа. Това е телешки врат с лук, селъри, моркови и червено вино, който се готви на бавен огън. Той ще бъде поднесен с редуцирания сос от печенето и с идеалното картофено пюре, което домакинята прави с домашни картофи. Отделно към пилешките рулца готви и пюре от задушена царевица в масло и чесън.

Хлябът, който спретва Светлана е неподходящ за шеф Манчев, но според кулинарката това е идеалната питка, която се люспи на филии. Тестото се разточва на тънка кора и отгоре се гарнира с голямо количество предварително смесени подправки - чесън, чубрица, червен пипер, мащерка. После се режат правоъгълници и се редят един върху друг. Тестената кула се обръща странично и се пече. За топкане с него ще има домашни домати от шише, смесени с наситнен праз лук и гарнирани с натрошено сирене.

Остава салатата - в странен уред се смесва крем сирене с още сирена и се разбива на пяна. А после тя се шприцова в издълбани червени домати. Малко украса от магданоз и добавка от подправки... ястието е готово.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта