Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 29, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 29, част 1
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1996

Моделът Кристина Милева залага на френски специалитети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Кристина Милева

Излъчен на 08.02.2019

Първа част

Тази седмица петстепенното меню включва: всенародната любимка - чаровната и талантлива певица Тони Димитрова; музикантът, част от бенда, считан за основател на модерния български саунд - Иво Казасов; актьорът, който изгря преди 11 години и продължава да блести и досега - Любомир Ковачев; красавицата, позната от малкия и от големия екран - Райна Караянева и захарното петле в компанията, една от най-успешните български модели в света - Кристина Милева. И тази седмица звездите ще панира кулинарният звяр Шеф Иван Манчев.

В дома на Кристина Милева крещи силният стил на модела, що се отнася до обзавеждане. Тя споделя, че е завършила интериорен дизайн, а апартаментът ѝ е изпълнението на дипломна работа по специалността. След смайващо оглеждане на стаите, камерата се фокусира и върху някои от най-пикантните снимки на Криси, но бързо се сеща, че предаването е за готвене.

Домакинята залага на италианска кухня, защото дълги години е живяла в Италия и познава готварските традиции на страната. Стартерите са типични френски сирена и колбаси, както и брускети. За салата ще има бурата с домати, основното ще е Особуко ала миланезе и за десерт - кростата с ванилов крем и ягоди. След това прескача до кварталната сергийка за плодове и зеленчуци и после бързо се захваща за готвене.

Започва от тестото за десерта. Кростата е вид тарталета, затова масло и брашно и се смилат на прах, а после с помощта на жълтъци, се замесват до ронливо маслено тесто.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта