Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 4



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 4
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1828

Оценките на Тони Димитрова в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, епизод 28, сезон 12

Излъчен на 07.02.2019

Четвърта част

Домакиня Тони Димитрова

Тони Димитрова не си поплюва в кухнята - певицата го доказа, като наготви множество вкусни ястия и ги гарнира с неподправената си свежест и индивидуалност. Още предястията измориха от ядене компанията. Започна се със зелена салата с козе сирене и смокини, последва ветрило от патладжан с плънка от сирене и бекон, после туршийки за допълване, а между тях се появи и запеканка от скариди в доматен сос с узо и печени хлебчета с масло, кашкавал, сирене и шарена сол. Колкото и да бяха преяли гостите, дойде основното - пържен калкан с гарнитура от картофи, приготвени по доста специфичен начин.

Сега се дояждат и последните калканови филета и идва тортата. Порязаният пръст на Тони в кутийката от  кондензирано мляко, не е бил напразна жертва. Сладкишът е вкусен, макар и леко сух. А след него - идва изненадата - забавна детска игра с награда - домашна лютеница, направена лично от Тони Димитрова.

Всеки получава пъзел и започва състезание по редене. Победителят грабва приза, а останалите вдигат тост. Идеята на домакиянта е да докара морето в София, затова подарява бутиковата и непродаваема книга "Гласове от Залива", както и по бурканче маринован чернокоп. Остава гласуването. Дали ще има недоволни или ще се появи втори фаворит на върха за седмицата - гледайте в тази част.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта