Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4142

Тони Димитрова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 28, сезон 12

Излъчен на 07.02.2019

Втора част

Готви Тони Димитрова

След като поряза пръст в консерва кондензирано мляко, Тони успя да направи крема си за торта Наполеон. Между блатовете дори вкара от ягодовото сладко на братовчедка си, а сега украсява с орехи, обявява десерта за готов и го пъхва в хладинка. Веднага се захваща с едно от предястията - скариди в доматен сос. Кипва доматен сос с парчета домати, добавя узо, чесън и подправки и оставя да се редуцира. После вкарва скаридите в тигана при соса, готви известно време и прехвърля в йенска тенджера. Отгоре порсва с магданоз и бяло сирене и запича на фурна.

Второто предястие са патладжани - ветрило. Между редовете на обезгорчени патладжани се вкарват парчета чушки, бекон, сирене, домати и лук. Ветрилото се полива с майонеза и се запича. За да има хлебче към вкусните разядки, Тони Димитрова залага на тестени костенурки. Това са питки, нарязани в горната си кора на квадрати. А между разрезите се вкарва масло, сирене, кашкавал и шарена сол. Хлебчетата се увиват във фолио, пекат се, а после се развиват и се запичат колкото да хванат коричка.

Ред е и на основното. Паниран калкан. А към него гарнитура от друсани картофи. Какво представляват друсаните картофи и каква е тяхната история - гледайте във видеото. Остава една салата - микс от айсберг, спанак и рукола с дресинг и бекон, поднесени със запечено козе сирене, гарнирано със сладко от зелени смокини. Време е да се реди трапезата и да идват гостите.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта