Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 1



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 28, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4365

Певицата Тони Димитрова пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Тони Димитрова

Излъчен на 07.02.2019

Първа част

Тази седмица петстепенното меню включва: всенародната любимка - чаровната и талантлива певица Тони Димитрова; музикантът, част от бенда, считан за основател на модерния български саунд - Иво Казасов; актьорът, който изгря преди 11 години и продължава да блести и досега - Любомир Ковачев; красавицата, позната от малкия и от големия екран - Райна Караянева и захарното петле в компанията, една от най-успешните български модели в света - Кристина Милева. И тази седмица звездите ще панира кулинарният звяр Шеф Иван Манчев.

Тони Димитрова, която ще посреща гости днес, е леко разочарована, че от предаването не ѝ позволяват да готви в Бургас, където е постоянният ѝ дом и певицата често кани сродни души на трапеза там. Вместо това тя се спира на алтернативата - временния си апартамент в София, създаден по-скоро за пребиваване, когато се наложи. Но от Бургас събира всичко необходимо - от готварски продукти, чинии, прибори, та дори престилката и ръкавицата за готвене. Така се чувства една идея по-близо до дома, а и ще успее да представи на гостите автентичното себе си.

Остава да се напазаруват само зеленчуци. За тях Тони слиза до най-близкия магазин, а после се връща в кухнята и обявява менюто си - салата от печени чушки, втора салата от листни зеленчуци с козе сирене, прошуто и сладко от смокини; скариди с узо за предястие; пържен калкан за основно; картофена гарнитура към основното и торта Наполеон за десерт.

Започва с направата на разядка скордаля като смесва натрошени сухари с орехи, чесън и зехтин. За тортата използва готови блатове, но прави крем от кисело мляко, масло, кондензирано мляко и захар. При отварянето на кондензираното мляко порязва пръста си в консервата, но... храната иска жертви.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта