Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 2



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 28, част 2
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1636

ПР-ът Наско Лазаров готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Атанас Лазаров

Втора част

Излъчен на 21.02.2018

Вечерята при Наско Лазаров с обявен дрескод - Официално руско облекло се готви на високи обороти. В първата част видяхме домакина да пазарува в специализиран руски магазин и се запознахме с напитката тархун, която представлява питие за обостряне на апетита и сетивата по време на ядене. След това си накупи продукти за вечерята, като не забрави и оригиналната руска водка, специален поздрав за Гъмов. Запаси се и с друго непознато у нас питие - натурален сок от бреза. Защото домакинът тази вечер е решен да създаде толкова автентична руска атмосфера, че да пресели гостите си на територията на Великата сила.

В кухнята обаче Наско призна, че не е особено силен, затова си викна подкрепление от готвача и свой познат Сергей, идващ от Сибир. С общи усилия се завъртя многостепенното меню, приготвянето на което можете да наблюдавате в тази част. В кухята се спретва традиционна руска салата, правят се брускети с хайвер и черен дроб от треска, диплят се мезета за водка и две предястия от сьомга - традиционна Уха или супа от сьомга с картофи, моркови и лук и киш от сьомга. Основното са пелмени - гледайте как се приготвят. За десерт Наско обещава торта Медена, в направата на която обаче няма да вземе участие.

Домакинът обръща специално внимание на трапезата, като я украсява с автентичен самовар и матрьошки. Време е гостите да се настанят на луксозните си места.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта