Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 2



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2235

Ексдепутатката Петя Раева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Петя Раева

Втора част

Излъчен на 20.02.2018

В първата част разбрахме, че новото амплоа на Петя Раева е ресторантьорство, а след това научихме и какво означава за нея да готвиш за хората - да използваш вкусни висококачествени продукти, които да радват сетивата и да не рушат тялото. Така се разходихме през здравословния магазин, а после ахнахме пред отрупания с продукти плот, който очакваше домакинята да се захване за работа.

Готвенето й спореше, защото само докато обяснява какво смята да сервира на гостите си, още в първата част на предаването, Петя замеси лимецов хляб с квас, бял соден хляб с яйца, направи картофена салата, картофено пюре със спанак и масло, а след това и две разядки - традиционен катък и катък с патладжани.

Сега подреждаме приготвеното за посрещане на гостите. На голяма дъска се сервират двете разядки, картофената салата, малко студени мезета, домашна туршия, маслини и още зеленчуци. Изглежда идеално и се връзва страхотно с двете домашни питки. Продължаваме с готвенето на две предястия. Първото е скариди фламбе с чесън, масло и бяло вино. Второто са талятели с манатарки и сметана. Те обаче ще бъдат изненадата за гостите. Петя планира да изнесе голяма пармезанова пита, да я запали и в нея да досготви пастата, като направи едно пищно кулинарно шоу.

Преминаваме към основното - телешко бонфиле, свинско бонфиле и агнешки котлети. Всички те се овкусяват със сол и пипер и се мятат на джоспъра. Какво е джоспър - гледайте във видеото, за да се порадвате на уникален уред за готвене на дървени въглища. А към месищата, в същата "фурна" се нагласяват и голямо количество зеленчуци - патаджани, тиквички, картофи, чушки и гъби. Останалото го вършат въглищата.

На последно място домакинята спретва и десерта - микс от цедено кисело мляко с маскарпоне, чиа и стевия. Отгоре пюре от ягоди и за финал - листенца мента. Десертът се нарича Божествена целувка и наистина изглежда като храна за боговете.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта