Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2819

Бившата депутатка Петя Раева пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Петя Раева

Първа част

Излъчен на 20.02.2018

Тази седмица ни очаква голяма тема - тематични вечери, тематично готвене, тематичен дрескод, наяждане и забавление с постоянство. Шоуто гарнираме с най-смешния кукловод - актьорът, който умее да те разсмее - Станимир Гъмов; момичето, което помним с титаничното й участие в Черешката - моделът и водеща Гери Дончева; бившата депутатка, която написа две книги за здравословно хранене - Петя Раева; момичето, което е печелело ленти, а сега се снима на лента - моделът и акртиса - Анна-Мария Чернева и ПР-ът, който се готви за пир - Наско Лазаров. А звездите ще филетира естественият враг на авокадото - Шеф Иван Манчев.

Тази вечер сме на депутатска трапеза, защото гостуваме на бившия народен представител Петя Раева. Разбираме, че новото й амплоа е ресторантьорство и писане на кулинарни книги, затова е време да се насладим на количествено и качествено готвене. Въпреки че с влизането си в БИОмагазина домакинята купува аспержи, паста талятеле и челадинки, на плота я чакат те - продуктите.

Гледката е смайваща - много продукти, за които Петя обяснява, че са български, вкусни и доставени лично от производител. Представя три вида месо - свинско, телешко и агнешко. Обяснява, че ще направи и моски дарове. Не е забравил, че Гъмов иска ракия, като го е подсигурила със смокинова огненица. А докато обяснява най-общо менюто си, успява и да сготви част от него.

Така омесва два хляба - содена питка с бяло брашно и лимецова питка с квас. Прави картофена салата с червен лук, див лук, самоковски картофи, магданоз и задължително - оцет. Приготвя и картофено пюре с масло, мляко и спанак. После забърква домашен катък с червени чушки, цедено кисело мляко и сирене, а след него - почти същата разядка, като на мястото на червените чушки слага печен патладжан. Това е само загрявката преди същинското готвене.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта