Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 18, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 18, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3343

Близначките Алекс и Влади готвят в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Алекс и Влади

Първа част

Излъчен на 07.02.2018

Тази седмица и яденето ни ще е ядене, и пиенето ни ще е пиене, и компанията ни ще е компания, и емоцийте ни ще са емоции... Разкопчавайте коланите - започваме! На масата сядаме с професорът по футбол и по живот, бохемската рапсодия - Валентин Михов; жената, която доказа, че силиконът не пречи на кърменето, младата майка - Златка Димитрова; жената, която пишеше закони, а сега пише книги, бившата депутатка и настояща писателка - Юлияна Дончева; красота и талант на квадрат - пеещите близначки Алекс и Влади и футболистът, който стъпи от зеления на червения килим, българският Роналдо - Даниел Златков. И тази седмица за кошмари в кухнята ще следи Шеф Иван Манчев.

Тази вечер имаме двойно домакинство, защото сме на гости у близначките Алекс и Влади. Или по-точно в новия дом на Алекс, където специално за предаването младата певица довършва обзавеждането на кухнята, като си купува и фурна. Време е да я сефтосаме. Затова бързо се захващаме да готвим. Не липсват препирни - идеята, че четири ръце готвят вместо две, се оказва неправилна, защото и два ума спорят за начина на направа на ястията. Къде в синхрон и с песни, къде с неразбирателство, младите певици се справиха с приготвянето на вечерята. Ето и какво спретнаха, за да нагостят черешковците:

1. Салата от пълнени печени чушки с боб. Тук Шеф Манчев бе малко скептичен, защото и чушките, и фасулът дойдоха от консерва. В предястието се вмъкна още варено яйце, а платото се овкуси с резени домат и щедра поръска от натрошено бяло сирене. Една наистина странна салата.

2. Страхотна Шопска разядка - намачкано бяло сирене с крема сирене и добавки от наситнена люта чушка, краставица на кубчета, пресен лук и още глезорийки.

3. Плато от студени мезета, които да се вържат топличко с вината и ракийката.

4. Пълнени кралски печурки с пастет и кашкавалена коричка.

5. Първата мусака в Черешката на тортата. Направена по странен начин и в странен съд. Един вид - гледайте как НЕ се прави мусака, но все пак се получава.

6. Щрудел с шоколад - лесен и ефектен десерт от вплетено парче шоколад в бутертесто с банани и поръска от кашу.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
15
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта