Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 24, част 2



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 24, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2155

Музикантът Краси Тодоров готви сред природа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Красимир Тодоров

Излъчен на 29.06.2018

Втора част

В първата част разбрахме, че ще готвим и хапваме сред природа, запалихме кемпъра и стигнахме на поляна някъде след Самоков, а по път спряхме тук-там, за да си наловим прясна риба от живарник и да си наберем пресни зеленчуци от оранжерията. Домакинът под открито небе Краси приготви набързо гуакамоле, и табуле, но когато започна да прави брускетите, се сети, че е забравил да купи задължителната за тях риба тон. Затова сега възлюбената му пътува с пълна скорост към ливадата и носи заветните консерви.

Готвенето във втората част на предаването започва с направата на прословутите брускети, които и без това са по рецепта на жената на Краси, затова тя получава импровизираната чест да си ги направи. Той все пак е нарязал продуктите, а в сместа влизат освен консервите, още пресен лук, нарязана на ситни кубчета червена чушка, копър, кубчета моцарела, горчица, италианска чушкова паста със сирена и сок от лайм. Домакинът остава сам на бойното поле и продължава да се бори с вечерята.

Сам си почиства прясно наловената сьомгова пъстърва, поръсва я с подправки, покапва със зехтин, пълни с мащерка и запича на газово барбекю. За гарнитура сварява много кратко картофи, реже ги на кръгчета, овкусява със сол, пипер, пресен розмарин и масло и пече на грила. А за после чака и малко халуми, овкусено с мед и риган и увито пак във фолио, да се метне на скарата. За финал забърква смес от намачкани банани с разбити яйца и малко брашно и изпича в импровизираната кухня на кемпъра голямо количество бананови палачинки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта