Регистрация

Червен доматен ориз

Червен доматен ориз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4098

Леко лятно ястие без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши жасминов ориз
  • 10 скилидки чесън
  • 1 глава дребен лук
  • 2 супени лъжици подсолено масло
  • 2 чаени лъжички сос Маги
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 3 чаени лъжички кетчуп
  • 2-3 чаени лъжички захар

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в тиган за пържене, добавете половината смлян чесън, половината лук и всичкия ориз.

2. Продължавайте да загрявате ориза като разбърквате всяка минута и така докато оризът престане да бъде прозрачен и стане напълно бял, може би дори леко кафяв. (По този начин се подсигуряваме, че оризът няма да набъбне твърде много при варенето, но можете да пропуснете тази стъпка ако много искате).

3. След това сварете ориза.

4. С помощта на лъжица, разбъркайте, така че зрънцата да се разделят, а да не се получава една голяма буца.

5. Оставете готовия ориз в хладилника за една вечер.

6. На следващия ден, загрейте маслото, чесъна и лука и пържете до златисто.

7. Добавете ориза, доматения сос, кетчупа, захар и сос Маги.

8. Смесете съставките добре в тигана като постоянно държите котлона включен.

9. Опитайте и добавете каквото прецените, че липсва.

10. Изключете огъня и добавете още подправки. Разбъркайте добре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта