Регистрация

Чебурек - руска мекица с кайма и лук

Чебурек - руска мекица с кайма и лук
Трудно   |   Порции 14 броя   |   Видяна: 1618

Чебурек с кайма - пържени банички с месо и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 600 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 60 мл олио
  • 350 мл топла вода

За плънката:

  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. сол
  • 600 г кайма
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • по 1 ч.л. сух копър и сух магданоз
  • 150-250 мл вода
  • олио за пърженето

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа, разбъркайте със солта, оформете кладенче и на няколко пъти налейте много топла вода, като разбърквате между наливанията. Щом цялата вода се абсорбира, добавете мазнината и замесете твърдо нелепнещо и неразпукващо се тесто. Приберете го за 30 минути в найлонов плик.

2. През това време наситнете лука и прехвърлете в купа, добавете каймата и подправките и замесете. Налейте вода, за да стане сместа по-въздушна.

3. Тестото разделете на 2 парчета, оформете фитили и всеки от тях нарежете на 7 парченца. Всяко от тях премесете и разточете на много тънка, почти прозрачна кръгла кора.

4. Взимайте от каймяната смес и разпределяйте в едната половина на корите. С другата прехлупвайте. Прещипете краищата хубаво с пръсти или обратното на вилица.

5. Сгорещете олио - не за пържене на маслена баня, но все пак да покрива с половин пръст дъното на тигана.

6. Пържете чебуреките за по 2-2:30 минути от страна на умерен огън и вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

7. Поднесете топли, по желание със сос за топкане - доматен, чеснов или майонезен.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта