Регистрация

Хумус с лук



Хумус с лук
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1757

Арабска разядка с нахут и тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вариант за домашен хумус се предлага в Кухнята на Звездев, където само за броени минути се приготвя традиционният арабски сос, а след това се обогатява с добавки така, че а се превърне в разкошно предястие или тип салата хумус.

Първо в купата на блендера влиза отцеден от соса на консервата нахут. Към него се добавя тахан и лимонов сок, сол, кимион и кориандър. Налива се зехтин и се пюрира до получаването на сос. В него се добавя намачкан на паста чесън и се пюрира отново. Готовият крем се прехвърля в чиния и започва украсата, която е само пожелателна.

Сосът се оформя като гнездо, в средата му се налива зехтин, поръсва се с наситнени лук и магданоз, семенца сусам и се поднася с арабски питки за мазане или топкане. Това е всичко. А точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта