Регистрация

Халадец - пача от свинско и телешко



Халадец - пача от свинско и телешко
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2158

Домашна пача от свински крачета с телешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Желирани свински крачета с телешко, домашен колагенов бульон и зеленчуци се готвят в кухнята на Всегда Вкусно. Това е ястие за любителите на зимни мезета, както и вариант на традиционната руска супа халадец, за която има десетки рецепти. Ако го направите в индивидуални купички, можете да посрещнете гости с тази красота, стига да налеете хубаво вино или водка за наздравицата. Ястието е типично балканско, а ето и как се прави.

В тенджера се слагат свинските крачета, добавя се телешкото месо, глави лук, моркови, стебла целина, бахар и дафинов лист. Налива се вода, кипва се, отпенва се и се оставя да се вари няколко часа на слаб огън, за да се отдели естественият колаген от месото. После се вадят зеленчуците, добавя се сол, пипер и чесън и се вари още малко. Месото се накъсва на влакънца.

На дъното на купички се слага листенца магданоз и резени морков. Отгоре се разпределят мръвките, след това се долива от бульона на варенето и се прибира в хладилник за 12 часа. През това време ястието се стяга, за да се превърне в пача. За да извадите по-лесно, топнете купичките в топла вода за 20-тина секунди. После обърнете в чиния. От видеото ще разберете как точно се прави, а точните продукти и стъпки на готвене - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта