Регистрация

Френски ябълков кекс със стафиди



Френски ябълков кекс със стафиди
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1621

Френски кекс с ябълки, стафиди, канела и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусен тестен сладкиш по френски, който се поднася с топка сладолед и поръска от настръган шоколад по желание, се готви в Кухнята на Звездев. Това е обогатена рецепта за бабиния кекс с плодове, в която се усеща хрупкав елемент, канелен дъх и мек плодов нюанс. Рецептата е идеална за всякакъв тип закуска, а десертът може да бъде прибран в чантата за похапване в междучасието, обедната почивка или по време на път.

Първо се прави тестото. За него се разбиват яйца със захар, добавя се брашно, олио и бакпулвер. Ябълките се белят и режат на малки кубчета, а стафидите можете да накиснете в ароматен алкохол, колкото да се раздуят. След това плодовете се вкарват в тестото и се разбърква много добре. Тестото се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тава. Най-добре ако имате с махащо се дъно.

Сладкишът се пече на 160 градуса за 40-45 минути и се изчаква леко да се охлади преди вадене. След това можете да поръсите с пудра захар, смесена с канела и да украсите с топка сладолед и стърготини шоколад при поднасяне.

Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта