Регистрация

Френска мусака със свинско



Френска мусака със свинско
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1062

Печено свинско с картофи, домати и лук по френски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Запечено свинско филе между пластове картофи, лук и домати, завито от коричка с кашкавал и майонеза. Това ястие може да се нарече френска мусака или мусака по френски, защото продуктите са сходни като с българското народно ястие, ала крайният резултат повече прилича на солен пай с месо и картофи. Каналът Всегда Вкусно показва как се приготвя гозбата, подходяща за семейна вечеря.

Първо картофите се режат на тънки шайби и се посоляват. Заливат се с вода и остават да покиснат. През това време месото се начуква и се овкусява със сол и пипер. Доматите се нарязват на слайсове, а в купичка се приготвя заливката като се смесват настърган кашкавал с майонеза, вода и пипер. Лукът се реже на тънки полумесеци.

Ястието се реди в намазнена тава като на първи пласт се слагат картофи, поръсват се с лук, овкусяват се със сол, пипер и риган и отгоре полягва месото. Върху него се редят домати, пак картофи, подправки, няколко дафинови листа и лук. Залива се с майонезената смес и се пече 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Как точно се прави - гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта