Регистрация

Френска лучена супа

Френска лучена супа
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3046

Много вкусна и лесна за приготвяне супа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средна глава червен лук
  • 1 средна глава жълт лук
  • 1 консерва пилешки бульон
  • 1/2 ч.ч. сухо червено вино
  • сух босилек
  • франзела
  • моцарела
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на тънки филийки. Прибавете около 2 с.л. зехтин в тенджерка и гответе лука докато омекне и покафенее (около 15 мин.). Не е проблем ако лукът залепне за дъното. Прибавете червено вино, разбъркайте и оставете да се готви, докато повечето течност се изпари (около 2 мин.). Прибавете пилешкия бульон, около 4 ч.ч. вода и около 1/2 с.л. сух босилек. Оставете супата да заври и да се посгъсти (около 10-15 мин.).

2. Сипете горещата супа в купа. Отгоре сложете тънка филийка франзела и поръсете с натрошено сирене. Сложете във фурната за около 2-3 мин., докато сиренето се разтопи и покафенее леко.

3. Поднесете веднага.



Източник: opensourcefood.com



Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
Kulinarno.bg 06-06-2012
Много приятна супа. Бравос!
мн. добре

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта