Регистрация

Увити пилешки гърди в еленски бут



Увити пилешки гърди в еленски бут
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1646

Пилешко филе с гарнитура от леща с манатарки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.11.2017

Пилешко с гарнитура, което действа изкусително на муцунката показват Лора и Стоян, като започват приготвянето на основното с направата на неговата гарнитура. А тя от своя страна може да бъде разглеждана като самостоятелно основно ястие с леща и гъби, подходящо за пости и вегани. Можете, разбира се, да си напрвите и само мръвчената част и да я поднесете с печени картофи или варен ориз. Но комбинацията от двете рецепти е наистина изкусителна.

Първо си кипваме лещата с дафинов лист и скилидки чесън и готвим докато се развари. През това време наситняваме моркови, целина, още чесън и праз лук. Намираме си и гъби манатарки - пресни, сушени или замразени. Ако са сухи, ги киснем във вода. Пресните или замразените ни трябват на кубчета. Започваме да пържим зеленчуците, след това добавяме и гъбите, а малко по-късно и сварената леща с част от течността, в която се е готвила. Овкусяваме със сол, пипер и мащерка. Готвим 5-6 минути, махаме от котлона и покапваме с трюфелово олио, което допринася за елегантния аромат на ястието. А то е готово.

Продължаваме с пилешкото месо като го обтриваме със сол и пипер и го увиваме в еленски бут. Ако желаете вместо него можете да използвате прошуто, хамон или ленти бекон. След това месото се запича в намазнен тиган. Сервираме ястието като поставяме мръвки върху гарнитурата, покапваме с още трюфелово олио и украсяваме с прясна мащерка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта