Регистрация

Трушия печени червени чушки

Трушия печени червени чушки
Лесно   |   Порции 1 буркан от литър   |   Видяна: 6719

Как се правят печени чушки в буркани за зимата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • червени чушки (сорт капия са най-подходящи)
  • сол
  • аспирин

Начин на приготвяне:

Изпичате чушките – на чушкопек или на огън. Захлупвате ги в голям съд с капак и ги оставяте да постоят. След това ги обелвате и ги поставяте в тава. Осолявате ги на вкус. Нареждате ги плътно в буркани. Бурканите предварително трябва да са измити и подсушени. Отгоре поставяте по 2 аспирина и доливате със соса от печените чушки. Затваряте бурканите и ги стерилизирате 15 митути. Обръщате бурканите докато поизстинат. Туршията е готова. Количеството чушки е по желание – но имайте предвид, че от около 2 кг. чушки излиза около 1 буркан от литър, като, ако ги печете на чушкопек, количеството е дори по-малко. Съобразявайте се и с отвора на чушкопека и размера на чушките. При печенето на тенекия на огън няма ограничения в размера на чушките. Въпреки малкия брой буркани, туршията е изключителна – не е кисела, като купените; подходяща е за различни салати, за чушки бюрек и за още много ястия. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта