Регистрация

Треска с лимон и зеленчуци

Треска с лимон и зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4760

Печена риба със заливка от кисело мляко, гъби и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 обезкостени филета треска
  • 2 печурки
  • половин малка глава червен лук
  • 6 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 2 с.л. настърган джинджифил
  • сол и пипер
  • малко пресен кориандър за украса

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 190ºС.

2. В малка купа смесете киселото мляко с лимоновия сок, чесъна и джинджифила.

3. Нарежете наситно гъбите и лука и добавете към сместа от кисело мляко.
4. Сложете филетата треска в съд за печене и овкусете, след това с лъжица изсипете сместа върху всяко филе.
5. Покрийте и печете около 15-20 мин.

Рибата е готова, когато месото се отделя лесно. Украсете с малко пресен кориандър и поднесете с парени зеленчуци.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта