Регистрация

Треска със стафиди в млечен сос

Треска със стафиди в млечен сос
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1321

Риба в сметанов сос със стафиди и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 лимона
  • 2 кг филе от треска
  • 1 литър мляко
  • 500 мл бяло сухо вино
  • 100 г стафиди
  • 1 глава лук
  • 400 мл сметана
  • 1 с.л. мед
  • сол и пипер на вкус
  • 25 г масло

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, стафидите залейте с вряла вода и оставете да се отпуснат. Изстискайте сока на 2 от лимоните, а третия нарежете на колелца. Проверете филето за евентуални кости и при възможност, ги отстранете.

2. Млякото кипнете и щом заври, махнете от огъня. Добавете в него треската и оставете за 3-5 минути. След това отцедете от млякото и нарежете на 6 порции.

3. Маслото разтопете на умерен огън в тиган. Добавете в него лука, пържете 1-2 минути, след това вкарайте меда и стафидите и гответе до карамелизиране.

4. Докато съдържанието на тигана се карамелизира, подгрейте бялото вино почти до кипване и изсипете в него лимоновия сок. След образуването на карамел, добавете винената смес, разбъркайте и наредете отгоре резените лимон. Гответе около 20 секунди.

5. Подредете парчетата треска отгоре и започнете да готвите, като хем пържите, хем заливате със соса. Когато месото е готово, извадете в 6 порции, посолете и опипрете и върху него разпределете резените лимон.

6. В останалото съдържание на тигана налейте сметаната и също овкусете със сол и пипер. Гответе 3-4 минути при непрестанно бъркане. След това залейте порцийте риба със сметановия сос със стафиди.

Поднесете!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта