Регистрация

Треска Белмонте с картофи и маслини

Треска Белмонте с картофи и маслини
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3420

Печена манджа с риба треска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г почистена неосолена треска,
  • 1 кг бланширани картофи
  • 150 г нарязани черни маслини
  • ½ л мляко
  • 2 големи глави лук, нарязани на филийки
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 2 с.л. нишесте
  • 3 сварени яйца, нарязани
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. шафран
  • 1 ч.л. естрагон
  • 1 ч.ч. нарязан магданоз
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджерка загрейте олиото и зехтина, сложете лука и чесъна. Когато лукът омекне, добавете подправките и сотирайте за известно време. В така изпържения сос сложете треската и варете до готовност, като прибавяте вода, ако е нужно.

2. Изпържете картофите и заделете. Когато треската се сготви, изчакайте водата малко да се поизпари. На изключен котлон прибавете яйцата, нарязаните маслини и млякото с предварително разтвореното в него нишесте и разбъркайте хубаво.

3. Подредете изпържените картофи в тавичка и изсипете отгоре соса. Сложете във фурната да се запече и поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта