Регистрация

Тракийска питка с коричка от масло и яйце



Тракийска питка с коричка от масло и яйце
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1365

Питка от милинки по тракийски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусни милинки с апетитна коричка прави Иван Звездев като показва тънкостите на тракийския хляб - а именно финалното намазване на погачата и печенето. Благоуханното тестено изделие може да бъде както семейна закуска, така и празнична питка. Можете да взаимствате само част от рецептата - за тестото, начина на редене на хляба или пък коричката.

Първо се меси тестото от пресято брашно със захар, сол и суха мая, към които се добавят топли равни количества вода и мляко. След като спре да се лепи по ръцете, се оставя да втаса за един час на топло. После се реже на мънички парченца и от тях се оформят топченца колкото хапка. Редят се плътно в намаслена тавичка и се оставят да втасат повторно за 30-тина минути.

През това време в купа се разбива яйце. Добавя се брашно и подправка по избор - бяла сол, шарена сол, чубрица, мащерка, лют пипер на люспи. После в кремчето влизат масло и свинска мас и всичко се обърква заедно. С получената смес се маже втасалата питка и се пече на долна степен в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути. Следете коричката - по това ще прецените кога е готово вкусното хлебче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта