Регистрация

Традиционно немско ястие с наденица

Традиционно немско ястие с наденица
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4680

Вариант на традиционното германско ястие Небе и земя.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 113 г свинска наденица с ябълки ИЛИ 4 ленти пушен бекон Applewood
  • 1/3 ч.ч. жълт лук, нарязан на филийки
  • 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи
  • 1 малка ябълка, нарязана на филийки
  • няколко с.л. зехтин
  • 1 непълна с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сварете картофите в подсолена вода (около 1 с.л. сол на 1 ч вода). Водата трябва да покрива картофите.

2. Нарежете наденичката или бекона на парчета с големина 2,5 см. Запържете парчетата в тиган с дебело дъно, като добавите лука, когато мазнината започне да се топи. Ако месото не е много мазно, добавете зехтин, по 1 с.л., докато дъното на тигана стане лъскаво и тогава добавете лука. Пържете докато лукът се карамелизира и месото се сготви.

3. Когато картофите са сварени почти наполовина, подредете нарязаните ябълки отгоре и ги поръсете с 1 непълна с.л. захар (ако правите повече от 1 порция, сложете още захар). Варете докато картофите омекнат напълно, а ябълки станат меки, но хрупкави.

4. Подредете картофите и ябълките в чиния, отгоре покрийте с месния сос и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта