Регистрация

Традиционни летни японски спагети соба

Традиционни летни японски спагети соба
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 7107

Оригинална рецепта за японски спагети с водорасли, риба и омлет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама спагети соба (продават се в магазините за азиатски хранителни продукти; не се заблуждавайте, че са трудно откриваеми; ако все пак не разполагате, заменете ги със спагети от елда)
  • 2 филета обезкостени и почистени риби по ваш избор
  • 1/2 чаша сос териаки (можете да го замените и с друг ваш любим сос)
  • 1 връзка пресни аспержи
  • 1/2 настъргана бяла ряпа
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 разбити яйца
  • 1 супена лъжица оризово вино (мирин)
  • бульон (2 чаши бульон даши(или пилешки бульон), 3 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици оризово вино)
  • водорасли (наричат се още нори и се продават предимно в изсушен вариант)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте филето от риба за около 30 минути в сос териаки.

2. Пригответе спагетите от елда соба според инструкциите върху опаковката.

3. Измийте аспержите, почистете ги и ги задушете за около 3 минути.

4. Изпечете на скара рибата по 5 минути от всяка страна, като я поливате със  сос териаки.

5. Смесете яйцата с 1 супена лъжица оризово вино и 1 супена лъжица вода.

6. Изпържете яйчен омлет, оставете го да се охлади, разрежете го на ленти.

7. Затоплете бульона

8. Сервирайте спагетите полети с бульон, гарнирани с опечената на скара риба, нарязани на ситно аспержи, настъргана бяла ряпа, нарязан на филийки омлет. Декорирайте с нарязан на ситно пресен лук и водорасли.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта