Регистрация

Традиционен лучник с праз и бекон

Традиционен лучник с праз и бекон
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 9543

Питка с плънка от лук и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 чаена чаша кисело мляко
  • половин кубче мая или половин пакетче суха мая
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 пакетче бакплувер
  • половин чаена лъжица захар
  • половин чаена лъжица сол
  • около 700 г брашно

За плънката:

  • четири стръка праз лук
  • половин чаена лъжица черен пипер
  • сол
  • 300-400 грама пушен бекон (или друга мръвка по ваш избор)

Начин на приготвяне:

1. Пресявате брашното. Правите кладенче в което поставете всички продукти за тестото. Предварително разтваряте маята в прясно мляко с няколко лъжици брашно, солта и захарта. Държите сместа с прясното мляко на топло, докато удвои обема си и тогава я прибавяте към кладенчето.

2. Замесвате тестото, но нека бъде по-меко.

3. Разделете тестото на две части. Едната част разтелете на дъното на тава. Върху нея изсипете предварително задушеният за 5 мин. праз и бекон, които сте нарязали на кубчета. Посолете плънката на вкус със сол и черен пипер.

4. Върху плънката поставете останалото тесто, като го разтилате внимателно. Намазвате го с жълтък и го печете около 30 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта