Регистрация

Тортилени рула с яйца и чоризо по мексикански

Тортилени рула с яйца и чоризо по мексикански
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3566

Така се хранят мексиканците.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г наденички чоризо (въпреки, че звучи нетрадиционно, може да се намери в широката хранителна верига; имайте предвид, че е пикантна)
  • 1 малка глава лук, нарязан
  • 8 брашнени тортили
  • 1 малка чушка, нарязана
  • 2 чили чушки 
  • 2 ч.ч. сирене чедар, настъргано
  • 1 ч.ч. доматена салца
  • 8 яйца

Начин на приготвяне:

1. Ако наденичките се белят трудно, ги срежете на две и натрошете вътрешността им в голям тиган. Ако не, ги нарежете на тънки филийки.

2. Запържете ги на умерен огън с лук и зелена чушка за около 5 мин.

3. Отцедете излишната мазнина.

4. Разбийте яйцата.

5. Намалете огъня до слаб и изсипете яйцата върху сместа в тигана. Пържете като разбърквате почти непрекъснато до готовност.

6. Разпределете тази смес върху тортилите и ги навийте на руло.

7. Сложете със завития край надолу в голяма тавичка за печене и поръсете със сиренето. (Можете да го направите около час предварително). Сложете салцата в тенджера на слаб огън.

8. Загрейте предварително грила. Сложете тавичката и оставете сиренето да се разтопи за 30 - 60 секунди.

9. Полейте тортилените рула със салца и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта