Регистрация

Торта с шоколадов ганаш

Торта с шоколадов ганаш
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5030

Вкусна домашна шоколадова торта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/2 ч.ч. универсално брашно
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 бучка и 1 с.л. (9 с.л.) неосолено масло, охладено и нарязано на кубчета
  • 1 голям жълтък
  • 330 г тъмен шоколад, нарязан
  • 1 1/4 ч.ч. пълномаслена сметана

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190ºC.

2. Смесете в блендер или кухненски робот брашното, захарта и солта. Прибавете маслото и разбивайте до консистенцията на овесени ядки. Прибавете жълтъка и разбийте отново, докато стане на едри бучки.

3. Извадете тестото върху работна повърхност и леко омесете, докато се смесят всички продукти. Намаслете 30-сантиметрова разглабяща се формичка за торта. Притиснете равномерно тестото към дъното и оставете във фризера за поне 30 мин. преди печене. Сложете тежести за пай и печете 25 мин., след което махнете тежестите и печете още 10 мин. Оставете да се охлади.

4. Сложете шоколада в голяма купа. В малка тенджерка сложете сметаната да заври. Прецедете горещата сметана през цедка върху шоколада. Разбъркайте до получаването на гладък и пухкав крем. Изсипете шоколадовия крем в центъра на охладения блат (ако има бучки, го прецедете) и оставете да се стегне за около 2 часа. Може също да оставите в хладилника за 1 час.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта