Регистрация

Торта с пюре от кестени

Торта с пюре от кестени
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4542

Нетрадиционна торта с шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка (500 г) подсладено пюре от кестени
  • 80 г масло
  • 5 яйца, белтъците отделно от жълтъците
  • шоколад за украса

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºC. Намаслете хубаво формичка за пай или друг подобен съд за печене с диаметър 30 см.

2. Разтопете маслото в микровълновата фурна или на котлона. Заделете.

3. Разделете белтъците от жълтъците. В голяма купа разбийте жълтъците и пюрето от кестени до лека, гъста смес (целта е да вкарате възможно най-много въздух в този крем). След това малко по малко добавете разтопеното и леко охладено масло. Заделете.

4. Разбийте белтъците на сняг, след което ги добавете в жълтъчния крем, лъжица по лъжица, като разбърквате хубаво след всяко добавяне.

5. Изсипете готовото тесто в тавичката и печете 25-30 мин. Отгоре трябва да се получи светло-кафява коричка. Ако цветът започне да става прекалено тъмен, отворете вратичката на фурната, за да излезе част от топлината и намалете огъня. Печете още няколко минути.

6. Блатът ще се надигне значително по време на печене. Но когато го извадите от фурната, отново ще спадне. Докато е още горещ, настържете на финото ренде шоколада, така че да се разтопи.

7. Оставете да се охлади и по желание поръсете с разтопен шоколад. Нарежете и поднесете с бита сметана или просто настържете още малко шоколад отстрани за потапяне на хапките торта.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта