Регистрация

Торта Вини с маслена глазура

Торта Вини с маслена глазура
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 2874

Вкусна торта със стафиди за всякакъв повод.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 110 г пресято самонабухващо брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 110 г масло
  • 110 г захар
  • 2 яйца
  • 3 капки есенция от ванилия

За глазурата:

  • 30-60 г масло
  • пудра захар
  • стафиди

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170°C.

2. Пресейте брашното и бакпулвера в голяма купа.

3. Прибавете останалите необходими продукти (освен стафидите и пудрата захар), след това ги разбийте хубаво. Ако е прекалено гъста сместа, прибавете малко вода и разбийте отново.

4. Сложете сместа в леко намаслена 17-см форма за торта и сложете да се изпече във фурната за около 30 мин.

5. Докато се пече блатът, пригответе маслен крем като разбиете 30-60 г масло с пудра захар (на вкус) в купа.

6. След 30 мин. във фурната, веднага извадете блата от формичката. Преди да намажете с глазурата обаче изчакайте да се охлади, за да не попие в кейка. Ако искате да стане по-бързо, сложете във фризера за 10 мин.

7. Намажете масления крем на равномерен слой върху тортата. След това по желание поръсете с малко пудра захар със сито или цедка.

8. Накрая подредете стафидите отгоре по предпочитан начин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта