Регистрация

Топъл сандвич със сирене на йенска тава

Топъл сандвич със сирене на йенска тава
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1046

Баница от стар хляб или хлебен пудинг със сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 филии хляб, може и стар (само внимавайте да няма мухал)
  • 300 г бяло сирене
  • 3 яйца
  • 200 мл мляко
  • 100 г кашкавал
  • 80 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да омекне на стайна температура. Разбийте с миксер в купа, добавете намачкания на паста чесън и горчицата и разбийте отново. Можете да импровизирате с добавка на лют пипер, лют сос, барбекю сос или наситнени листенца пресен босилек.

2. С полученото ароматно масло намажете от едната страна филиите хляб.

3. В купа разбийте яйцата, добавете млякото и натрошете сиренето.

4. В йенска тенджера или друга тава подредете 6 от филиите на дъното, с намазаното нагоре. Отгоре залейте с половината от яйчената смес. Подредете останалите шест филии и пак залейте със сместа.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути или докато не прецените, че е готово.

6. Рендосайте кашкавал и щом извадите баницата от фурната, поръсете с него. Топлината ще го разтопи, а ако желаете, запечете за няколко минути. По желание на финала поръсете с наситнени листенца босилек или магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта