Регистрация

Тиквен сладкиш с шоколад и ядки



Тиквен сладкиш с шоколад и ядки
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1713

Чийзкейк с тиква и шоколад върху основа от крекери и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.11.2017

Трипластов чийзкейк с основа от пълнозърнести крекери и ядки, плътен пласт от крем сирене с тиквено пюре и заливка от шоколад правят Лора и Стоян, като залагат на добре изпечената на висок градус тиква, за да се придаде нетрадиционната сладост на сладкиш с есенно настроение. Ако не можете да си купите направо изпечена тиква, направете го у дома си на фурната.

Започваме с основата, като крекерите се натрошават и се смесват с разтопено масло, канела, джинджифил, кафява захар и счукани печени и осолени орехи. Своеобразният блат се прехвърля в кръгла тава, покрита с пергамент, заравнява се и се запича за 10 минути на 180 градуса. Основата е готова - сладка и ароматна. Сега продължаваме да я надграждаме.

Изпечената тиква се пюрира и се претрива през цедка или тензух. Крем сирене се разбива с яйца и захар. Отделно се разтапя тъмен шоколад. Шоколадът се смесва с една част от сиренения крем и се обогатява с ванилова захар. Тиквеното пюре се разбърква хубаво с останалия крем и подправки. Първо върху блата се изсипва пласта с тиквата, заравнява се, залива се с шоколадовия кувертюр и се заравнява отново. Сладкишът се запича за 50 минути. После само трябва да изчакаме да се охлади и е готов за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта