Регистрация

Тика масала с пиле

Тика масала с пиле
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2739

Индийско пиле тика масала.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата на пилето:

  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. смлян червен пипер
  • 2 ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сол
  • 1 парче джинджифил (около 1,3 см), счукан или 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 680 г обезкостени и без кожата пилешки гърди, нарязани на кубчета от по 2,5 см

За соса:

  • 1 с.л. неосолено масло
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1 чушле халапеньо, счукано
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 консерва (226 г) доматен сос
  • 1 ч.ч. бита сметана
  • 1/4 ч.ч. нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:

На маринатата:

1. Смесете киселото мляко, лимоновия сок, кимиона, червения пипер, черния пипер, канелата, солта и джинджифила в затваряща се найлонова торбичка и оставете да престои 15 - 30 мин.

2. Прибавете пилешкото и оставете да се маринова в хладилника за 1 час или повече.

3. Набодете месото на шишове и го изпечете на оребрен тиган или на скара до готовност.

4. Разтопете масло в голям и дълбок тиган на умерен огън, добавете чесъна и халапеньото и гответе 1 мин.

5. Прибавете кориандъра, кимиона, червения пипер, гарам масала и сол.

6. Прибавете доматения сос, оставете да къкри 15 мин. и сложете сметаната. Изчакайте сосът да се сгъсти за около 5 мин.

7. Добавете изпеченото пилешко в соса и варете на слаб огън колкото да се затопли месото.

8. Поднесете с ориз басмати или хляб Наан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта