Регистрация

Тестено руло с пилешко и пармезан



Тестено руло с пилешко и пармезан
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1221

Баница в стил пица с плънка от пиле и песто и коричка от подправки и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Уникална хрумка за обяд или вечеря, която ще зарадва най-близките показват кулинарните гении от канала Tasty, който освен във facebook вече се подвизава и в youtube. Ако сте решили да си правите домашна пица с готово тесто, се надяваме това видео да ви разубеди да използвате същите продукти и да отделите същото време за спретването на едно малко по-различно ястие, което е адски апетитно. Става въпрос за вито вретено в стил баница с пилешко и сос песто, запечена на рулце и подправена с апетитно ароматно масло, сгушено под коричка от пармезан. Защо да не опитате?

Тестото се разделя на две равни части. Всяка от тях се разстила с пръсти на дълга кора. Работим с първата - втората се прави по същия начин. Кората се намазва с песто, отгоре се поръсва с настъргана моцарела, а след това със сготвено пилешко месо или друг наситнен колбас като бекон по желание. Следва да се завие дългото руло и да се усуче на змия. От видеото ще разберете как се прави. После се поставя в намаслен терин или друга дълга тава с високи бордове.

Приготвяме ароматното масло като разтапяме масло, в него добавяме лук и чесън на прах, наситнен пресен магданоз и черен пипер. С него намазваме щедро рулото. Отогоре захлупваме с второто руло, приготвено по същия начин, и пак намазваме с маслената смес. На финала поръсваме с рендосан пармезан.

Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30 минути, вадим хлебчето, увиваме с фолио и допичаме още 30 минути, за да се задуши и да се превърне в мека и ефирна баница от тесто за пица.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта