Регистрация

Тестени охлюви с шунка и кашкавал

Тестени охлюви с шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1887

Хрупкави хапки от колбас и чедър с барбекю сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г готово тесто за пица (купете си от магазина или си замесете вкъщи)
  • 100 мл барбекю сос (или кетчуп барбекю)
  • 300 г от любимата мръвка (можете да импровизирате с всякакъв колбас като шунка, роле, бекон и каквото харесвате; можете да използвате и домашно месо от предишно готвене и дори кайма)
  • 200 г чедър или друго жълто сирене, родственик на кашкавала
  • 1/2 връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Премесете тестото и го разточете на кора с дължина около 25 см. и широчина около 15 см.

2. Намажете отгоре с барбекю соса.

3. Върху него разпределете наситнения колбас или накъсаните на малки мръвчици месца.

4. Отгоре поръсете с рендосаното жълто сирене, което сте си избрали.

5. На финала ръснете наситнените листенца зеленина.

6. Завийте стегнато руло.

7. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса. Застелете си тава с хартия за печене и с остър нож с гладко острие нарежете получения тестен салам на охлювчета с дебелина около 2-2,5 см. Подредете ги върху хартията в тавата. Не е нужно да ползвате линия или метър - работете на око и просто се стремете да са еднакви по размер.

8. Запечете в загрятата фурна за 10-15 минути.

9. Сервирайте по желание със сос за потапяне, като остатъка от барбекю соса ще свърши идеална работа.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта