Регистрация

Тестени кошнички с шоколадов крем



Тестени кошнички с шоколадов крем
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1525

Кошнички с шоколадова плънка и лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.10.2017

Лесен и ефектен десерт показват Лора и Стоян като приготвят елегантни сладки шошнички с плънка от сметанов крем и течен шоколад. А накрая поднасят хрупкавите луксозни сладкиши с по един цял лешник за украса. Това е десерт, който ще ви помогне да засладите вечерята на дузина гости, като не ви се налага да прекарвате много време в кухнята.

Първо се приготвят кошничките, за да има време да се охладят, когато в тях попадне топлия крем. Пък и освен това ще стоим до печката, правейки пълнежа, и така няма да ги изгорим. За целта намазваме с масло три точени кори за баница и ги слагаме една върху друга. После нарязваме на 12 квадрата и прибираме във формички за мъфини. Вкарваме във фурната за 12-15 минути на 180 градуса. А докато тестот придобие златен загар и хрупкавост, се захващаме с крема.

Малка част от сметаната разбиваме с царевично нишесте. Останалата сметана кипваме с ванилия, а след това изиспваме при нишестето и разбъркваме. Връщаме на огъня и готвим до сгъстяване. А когато ваниловият крем е готов, го обогатяваме с голямо количество течен шоколад. Изчакваме да се охлади леко, пресипваме в пош и пълним кошничките. После боцваме по едно лешниче в средата и сме готови да сервираме - бързо и лесно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта