Регистрация

Телешко Уелингтън - месо с гъби в хлебна коричка



Телешко Уелингтън - месо с гъби в хлебна коричка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5810

Хляб с плънка от месо и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Уникален пълнен хляб с изненади, познат в кулинарните среди под името Телешко Уелингтън показват в готварския канал Tasty. Първото, което гостът вижда, е един красив домашен хляб с хупкава и елегантно украсена коричка с орнаменти, но щом разреже насъщния, се оказва, че под тестената кора се крие пласт бекон, ред задушени гъби, слой горчица и дебело парче печено телешко месо. Апетитно, красиво и много вкусно ястие за ценители, което можете да направите у дома си, ако следвате рецептата.

Първо ви трябва парче телешко около 400 грама. Добре е месото да е с кръгла форма, но ако не иска да се задържи на руло, стегнете конците по-здраво. Овкусете със сол и пипер и запържете за по 3 минути от всяка страна в тиган с малко олио. Изчакайте леко да се охлади и след това махнете конците. Намжете щедро с горчица отвсякъде и оставете да почине.

В същия тиган разтопете 40-тина грама масо и изсипете в него нарязани на малки кубчета 300 г печурки. Към тях се добавят 2 наситнени на кубчета глави лук шалот и 5 нарязани на малки парченца скилидки чесън. Готви се като се разбърква често и докато водата се изпари от сместа и тя остане суха. Можете да овкусите с още сол и пипер и дори да добавите лют пипер или чили на прах по желание.

150 г прошуто или ленти бекон се подреждат върху лист стреч фолио. Отгоре се разпределя гъбената запръжка. После се поставя в единия край телешкото руло и с помощта на фолиото се завива на руло. Прибира се в хладилник за 20-30 минути.

Следва да разточите лист бутер тесто и да завиете в него рулото. При нужда се охлажда отново. После се мести в тавичка, застлана с хартия за печене, прави се декорация на кората и се намазва с разбит жълрък. Можете да взаимствате украсата от идеята във видеото или да си направите своя собствена. След това сложете рулото да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути. А на финала изненадайте близките с един особен хляб, в който има повече месо, отколко тесто.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта