Регистрация

Телешко с патладжани, домати и картофи

Телешко с патладжани, домати и картофи
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 954

Узбекски лангман - телешки гювеч върху основа от спагети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешко
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. семена ким
  • 1/2 ч.л. сечуански пипер или черен пипер на зърна
  • 1-2 глави лук
  • 1-2 моркова
  • 3-4 картофа
  • 1 патладжан
  • 3-4 домата
  • сол на вкус
  • 100-120 г замразен зелен фасул
  • 2 с.л. доматена паста
  • 1 червена сладка чушка
  • 1 жълта сладка чушка
  • 2 стебла целина
  • 5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 2 люти чушлета
  • 1 л вода
  • 400 г паста от вид по избор с 2 литра вода и 1 с.л. сол
  • 20 г листа магданоз (оригинално е с кориандър)

Начин на приготвяне:

1. Телешкото нарежете на тънки лентички.

2. Нарежете и зеленчуците - лука и чесъна на ситно, но не заедно; целината на полумесеци, чушките на правоъгълници; доматите - на кубчета, моркова на полумесеци, патладжана - на дебели кръгчета от по 2 см. и след това всяко кръгче на шестини; катофите - на кубчета колкото половин палец, а морковите - на по-тънки полумесеци.

3. Сгорещете на силен огън олиото в уок. Запържете за една минута зърната пипер и ким и след това добавете телешките месца. Гответе още 2 минути. Добавете лука и без да намалявате котлона пържете още 2 минути.

4. Следва морковът и две минути готвене, после картофите, намалете огъня на умерен и гответе три минути.

5. Намалете още малко огъня, посолете и прибавете доматите, патладжана, замразения фасул и доматения концентрат. Разбъркайте и гответе 5 минути.

6. Добавете чушките, целината, целите люти чушлета, кориандъра и двата вида пипер. Размешайте и оставете за две минути. После залейте с водата и оставете да кипне. Захлупете с капак и оставете да къкри на слаб огън за 30 минути.

7. През това време сварете пастата според инструкциите на опаковката.

8. Разпределете отцедената от водата на варенето паста в индивидуални купички. Основното подсилете с добавка от наситнени листа магданоз и по желание още наситнен чесън. Разпределете с все соса от готвенето върху пастата.

9. Поръсете с пресни листенца за разкош и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта